top of page

Bisztró a Velencei-tónál

FASZENES GRILLBEN SÜLT HÚSOK, AZ ORSZÁG EGYIK LEGJOBB HAMBURGERE, HALAK, ZÖLDSÉGEK & IGAZI KLASSZIKUSOK

Friss, nagyvonalú konyha, házi ízek, faszenes grillen készült ételek, heti táblás ajánlatok, szellős terasz, laza hangulat, kis pincészetek nagy borai, kézműves sörök, saját márkás sör és gin, valamint specialty kávé. 

Szeretettel és jókedvvel várunk!

Görgess le és tudj meg többet húsainkról, alapanyagainkról.

faszenes grill 1.jpg

Minden ételünk prémium alapanyagokból készül a lehető legtermészetesebb eljárással. Nálunk valóban megvalósul, hogy az alapanyagok a farmról az asztalra kerülnek. Amennyiben tudunk, termelőinkkel közvetlen kapcsolatban állunk és mindent mi szerzünk be. Partnereinket, még a külföldieket is, személyesen ismerjük és látogatjuk.

Szabadtartású tanyasi csirkéből

A szabadtartású tanyasi csirke jól izmolt, rostos húsa kevés szabad vizet tartalmaz, kb. 16 %-kal kevesebb, mint az ipari csirke. Ezáltal ,,nem esik össze" felére a sütőben. A hosszú nevelési idő és a takarmány összetétele miatt fogyasztása sokkal magasabb élvezeti értéket nyújt. A tanyasi csirke takarmánya 75%-ban gabona, főleg kukorica.

Íze felidézi bennünk a nagyanyáink udvarán kapirgáló csirke feledhetetlen zamatát. 

Díjnyertes megyaszói mangalicából

A mangalica a világ egyik legnagyobb méretű sertésfajtája. A mangalica sertés zsírja átlagosan 65-70%, a sovány hús az állat mindössze 30-35%-át teszi ki. A mangalicasertés húsa vöröses, nagyon krémes, fehér zsírfoltokkal – már 32 °C-on olvad.

Omega-3 és -6 zsírsavakban, azaz többszörösen telítetlen zsírsavakban és természetes antioxidánsokban gazdag. Ebből kifolyólag egészségesebb, mint az intenzív gazdálkodásban használt fehér sertésfajták zsírja, ráadásul a szív egészségére is jó hatással van. 

A Debreceni Egyetemen végzett tanulmányok szerint a mangalica zsírjában megtalálható Omega-3 szintje 2-3-szor magasabb, mint egyes halfajták esetén.    

A megyaszói mangalica termékek elnyerték a Magyar Gasztronómiai Egyesület által alapított Aranyszalagos minősítés díjat, valamint a Great Taste világversenyen is nagydíjat kaptak és a Magyar Konyha magazin is beválasztotta őket a TOP100 hazai termelő közé.

Legalább 6 hétig érlelt NPK Beef Charolais marhából

Kecskemétről, az NPK Beeftől érkezik hozzánk minden Charolais marha.

Az NPK Beefet két barát hozta létre, 2006 végén, amikor megvásárolták az első szarvasmarhákat azzal a határozott elképzeléssel, hogy a közép-európai régió legkiválóbb Charolais-tenyészetévé váljanak.

Saját tenyészetükből és szintén ökológia szemlélettel rendelkező tenyésztőtársaik gazdaságából származó állatok húsát dolgozzák fel és értékesítik tőke húsként különböző steak, hamburger és BBQ húsok formájában.

A Magyar Konyha magazin a TOP100 termelő közé választotta őket.

Díjnyertes, világbajnok sajtok

Sajtjaink, melyeket a deli pultjaiban is meg tudod vásárolni a baracskai Csíz Sajtműhelyből és az Etyeki Kecskesajt Manufaktúrából érkeznek. 

A grill camembert sajt és egyben a Royal Csíz hamburgerünk camembert sajtja világbajnoki bronzérmes lett 2021-ben.

Friss zöldségek és kistermelői saláták

Minden zöldség étel és köret ellenőrzött termelőpartnertől érkezik. Hazai és külföldi termelőkkel közvetlen kapcsolatban vagyunk, így tudjuk nyomon követni a zöldség és a saláta útját. 

Kínálatunkban igyekszünk olyan kistermelői árut is tartani, mely a Velencei-tó közeli termelőktől érkeznek. 

Vereckei Anna termelőpartnerünk a szomszédos Pázmándon termel csodálatos salátákat, zöldségeket, rukolája páratlan, csakúgy, mint Bódi Andrea spárgája, melyet Velencén termel.

bottom of page