Mi a deli?

A deli a német delicatessen szó rövidítése, mely ínyencséget, finomságot jelent.

 

Eredetileg magára az ételre használták, de az évtizedek alatt és főleg a deli boltok amerikai elterjedésével már magára a helységre is ráragadt a deli szó, ahol a finomságokat árulták.

Így lett a deli egy olyan üzlet, ahol mindenféle ínyencséget, finomságot árulnak, de nem csak alapanyagot, hanem azokból készített készételeket is. 

Deli

Steve Jobs szerint
- 2021. márciusi gondolatok - 

Az Apple alapítója, Steve Jobs mondta a Stanfordon tartott beszédében 2005-ben, hogy ki kell derítenünk, hogy mi az, amit szeretünk. A munkánk tölti ki az életünk jelentős részét, ezért ha igazán elégedettek akarunk lenni az életben, hinnünk kell abban, hogy a jó munkát végezzük. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szeretjük, amit csinálunk. Ha még nem találtuk meg, keressük tovább, majd a szívünk megsúgja, ha megtaláltuk.

 

Nekünk pár hónapja megsúgta.

 

Pont egy éve, 2020. március 14-én szinte egy óra alatt találtuk ki a házhozszállítást, hogy “megmentsük” zöldség nagykereskedésünket és túléljük az akkor még rövidnek gondolt lezárást, egy héttel később, március 21-én indítottuk el webshopunkat. Azt hittük, hogy 2-3 hónapig majd házhoz szállítunk és aztán visszaáll az élet.

 

Hát nem így lett.

 

Azt már éreztük rögtön az elején, hogy nagyon szeretjük, amit csinálunk és különösen éreztük a szeretetet, a türelmet és a törődést, amit tőletek kaptunk. Biztosan sokat hibáztunk, de higgyétek el, a legjobbat szerettük volna adni nektek és mindig igyekeztünk tanulni a hibáinkból.

 

Nagyon köszönjük az elmúlt 1 évet. Örök hálánk minden vásárlásért és kedves szóért, visszajelzésért, segítettetek nekünk megtalálni azt, amiről Steve Jobs mesélt: megtaláltuk azt a munkát, amit szeretünk, és ehhez ti is kellettetek, nélkületek nem ment volna.

 

Egy biztos. Egy éve nem gondoltuk, hogy most, egy napsütétes márciusi vasárnapon a hamarosan nyíló velencei delikát üzletünkben és bisztrónkban leszünk és a végső simításokon dolgozunk - miközben nagyon élvezzük és szeretjük, amit csinálunk.

 

Vigyázzatok magatokra, ne adjátok fel a hitet Ti sem, egyszer vége lesz ennek a nehéz időszaknak is. Mi továbbra is házhoz szállítunk és hamarosan személyesen is várunk a velencei üzletünkben és bisztrónkban. Így nem csak mi megyünk hozzátok, hanem már ti is jöhettek hozzánk :)

 

Házhozszállításunk az üzletnyitás után is változatlanul megmarad, viszont a nyitással termékeink köre is bővülni fog, reméljük, hogy ezeket is szeretni fogjátok.

 

Szeretettel és köszönettel,

Emese & Balázs