top of page
  • Szerző képeGroenk

Tudod, mitől különleges a kávénk?

Frissítve: 2022. szept. 29.

Minden, amit a specialty kávéról tudni kell.


Speciality kávék alatt azokat a kiváló minőségű, a világ összkávé termelésének mindössze 1%-ába tartozó kávékat értjük, melyeknek teljes előállítási folyamatát elhivatott, profi szakemberek végzik a legnagyobb odafigyeléssel.

A kávé termelése, kézzel történő szüretelése, szárítása, szállítása és helyben történő pörkölése során szakértő kezek gondoskodnak a legmagasabb minőségi előírásoknak való megfelelésről - minden esetben a fair trade kereskedelem keretei között, hogy aztán a folyamat legvégén, a kávéfőzésnél a barista vagy akár Te otthon kihozhasd a kávéból az adott termőterületre és fajtára jellemző legjobb tulajdonságokat.


Budapest egyik legkisebb kávépörkölő mikrovállalkozásának szemes kávéja, mely nem csak eszpresszó gépben, hanem szinte minden kávékészítő eszközzel remekül elkészíthető.

Kolumbia Huila régiójából érkezett single origin arabica kávé pörkölés és kézi válogatás után kerül azonnal zacskóba, szemes kiszerelésben. Csokoládés, mandulás, mazsolás ízjegyek és kerek test jellemzik.


A kávékat Bandinak köszönhetjük :)bottom of page