Szabadtartású tanyasi csirke
Minden csirke ételünk szabadtartású tanyasi csirkéből készül. A csirke szabad tartásban, hozzáértő gondoskodás mellett nő fel. Húsa a mozgástól, a friss levegőtől, a természetes tápláléktól és a lassú növekedéstől lesz kivételesen finom és egészséges.

Mit kell tudni a tanyasi csirkéről?
A szabadtartású csirke szülőpárjai falusi jellegűek, lassú növekedésük, valamint kiváló minőségű és kivételes ízű húsuk miatt kerülnek kiválasztásra. A kikelt csibéket meleg, tágas nappali fényt biztosító ablakos istálókban helyezik el. Tilos bármilyen növekedésserkentő szer és antibiotikum használata. Kitollasodás után a csirkék legkésőbb 42 napos életkorban kikerülnek a tágas utónevelő farmokra, friss levegőre a szabadba. Napközben fűvel borított területen tartózkodnak, ahol kedvükre csipegethetnek a füvek zöld hajtásaiból is. Nevelési ideje 81 nap, ami duplája az ipari csirke nevelési idejének.
A tanyasi csirke jól izmolt, rostos húsa kevés szabad vizet tartalmaz (16 %-kal kevesebb, mint az ipari csirke esetében), így ,,nem esik össze" felére a sütőben. A hosszú nevelési idő és a takarmány összetétele miatt fogyasztása sokkal magasabb élvezeti értéket nyújt. Íze felidézi bennünk a nagyanyáink udvarán kapirgáló csirke feledhetetlen zamatát.
Mitől sárga a tanyasi csirke bőre?
A szabadtartású csirke takarmánya 75%-ban gabona, főleg kukorica. Tápanyagtartalma a gabonafélék között is a legnagyobb, és esszenciális zsírsavakban is igen gazdag. Egy benne lévő anyag teszi olyan szép sárgává a csirke bőrét, s még az állatok vitaminellátásához is hozzájárul. A második legfontosabb gabonaféle, amit a Tanyasi csirke eszik, a takarmánybúza. Ennek fehérjetartalma a gabonafélék közül a legmagasabb.
Mitől más a tanyasi csirke mint az ipari körülmények között, ketrecben tenyésztett?
- A tanyasi baromfit természetes körülmények között, az állatok jó közérzetének tiszteletben tartása mellett nevelik.
- Tenyésztése ideje sokkal hosszabb, természetesebb, mint az ipari csirkéé, amelyet sokszor 3-4 hetesen már levágnak.
- A csirkék szabadon mozoghatnak és táplálkozhatnak a füves legelőkön.
- A tanyasi csirke húsa izmosabb, keményebb, mint az ipari csirkéé.
- Nem kapnak semmilyen antibiotikumos kezelést.
Hozzánk a Mastergood szállítja a tanyasi csirkét.
A Master Good cégcsoport Északkelet-Magyarország területén működik, integrált takarmány-termeltetéssel, baromfitenyésztéssel, keltetéssel, brojlerhízlalással és feldolgozással foglalkozik. A cégcsoport 100%-ban a Bárány család tulajdonában van, akik 1907 óta, azaz 4. generáció óta foglalkoznak csirketenyésztéssel.