top of page
  • Szerző képeGroenk

Vámos Attila borkóstoló Velencén

Vámos Attilát 10 éve ismertem meg, már akkor csodáltam hihetetlen pozitív személyiségét és azt, ahogyan a borokat készíti, ahogyan a borokat kezeli.

Szerény, szorgalmas, megosztó személyiség, a médiát kerüli, csak a borokra koncentrál. Május 26-án ellátogat hozzánk Velencére.


Nagyon örültem, amikor múlt héten felhívott, május 26-án ránkér :)


Szeretettel várunk Attila borkóstolójára május 26-án csütörtökön!

JEGYEKET ITT TUDSZ VÁSÁROLNI:

https://tickets.funcode.hu/event/vamos-attila


“Nemcsak a boraim, hanem a személyem is megosztó. Való igaz, hogy eddig nem sokan írtak rólam, bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy én sem keresem a feltűnést a médiában, sőt, igyekszem ezt elkerülni. Akár a boraimat, a megítélésemet is a két véglet tükrözi: vagy nagyon kedvelnek, vagy egyszerűen kerülnek. Középút nincs. Törekszem az egyéni, és minél természetesebb borok készítésére, nem technológiai borokat csinálok. Ez pedig alapvetően megosztja a társadalmat.

Nem vagyok végzett borász, autodidakta módon tanultam meg ennek a hívatásnak a lényegét és szépségét. Szeretem, amit csinálok, szeretem a természetet, a nyugalmat, a pozitív szemléletet, a szépet, a jó borokat, és mindig próbálom körülvenni magamat jó emberekkel. Tudom, elcsépeltnek hangzik, de az élet rövid, így az a tanácsom, hogy éljük meg minden pillanatát úgy, ahogyan szeretnénk.

Az vagy, amit mondasz, teszel és sugárzol magadból. A cselekedeteink határozzák meg az emberi mivoltunkat.

Jelenleg 12 hektáron, 11 fajtával dolgozom, és nagyjából 40 ezer palack bort készítek évente. Minden fajta és dűlő más-más figyelmet és készítési módot kíván. Szeretem a sokszínűséget, bár sokkal könnyebb helyzetben lennék, ha kevesebb szőlőfajtából készíteném a borokat.”

bottom of page